Izbeljivanje

Izbeljivanje zuba je jedan od najpopularnijih načina kojim možete da poboljšate izgled svog osmeha. Ovim procesom se postiže uklanjanje raznih diskoloracija sa površine zuba, i dostiže se maksimalna belina Vašeg osmeha.

Uzroci

Prebojensot zuba može biti egzogena i endogena. Uzroci egzogenih diskoloracija su konzumiranje prebojene hrane i pića poput kafe, čajeva, coca-cole, crvenog vina itd, i naravno pušenje. Dok se endogene diskoloracije javljaju unutar gleđi i dentina (a uzroci mogu biti endemska fluoroza, tetraciklinska prebojensot, dentinogenesis i amelogenesis imperfecta, trauma, endodontska terapija).

7
Da li je izbeljivanje zuba štetno?

Jedan od razloga zbog čega ljudi ne žele da urade tretman izbeljivanja zuba je saznanje o tome da je beljenje štetno za zube. To je jedna od velikih zabluda i odgovor je NE, beljenje nije štetno za zube! To su potvrdile mnoge studije koje su i posebnu bezbednost poverile metodama koje se vrše pod kontrolom stomatologa.

Važno je znati da preparati koji se danas koriste sadrže preparate fluora, pa su zubi nakon izbeljivanja bolje mineralizovani i otporniji na karijes!

Close-up Of A Smiling Woman's Teeth Before And After Whitening

U našoj ordinaciji nudimo Vam lasersko izbeljivanje zuba koja traje 30 mini i daje momentalne rezultate a iz ordinacije ćete izaći neskidajući osmeh. Možete vršiti beljenje kako više zuba tako i jednog zuba u slučaju da postoji devitalizacija zuba sa zatamnjenjem.

Važno je nakon tretmana 2 nedelje ne konzumirati kafu, čajeve, crveno vino i ostala obojena pića kao i pušenje.

Od neželjenih efekata se kod 50% pacijenata sreće prolazna osetljivost zuba koja prestaje već u toku prvog dana.

Trajanje rezultata je individualno i zavisi kako od karakteristika samih zuba tako i od odgovornog održavanja lične higijene.

kucno_beljenje